Elle Tens | Natuurlijke pijnstilling!

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 18:00

Natuurlijke pijnstilling: de Elle Tens!

 

De Elle Tens is een moderne, efficiëntie manier van pijnverlichting en deze kleine gadget is zeer makkelijk in gebruik. De Elle Tens zit standaard in mijn doulapakket! 

 

Tens (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie) werkt d.m.v. het afgeven van zwakke stroomimpulsen die via plakelektroden door de huid heen naar de onderliggende zenuwvezels gestuurd worden. De stroomimpulsen van Tens helpen jouw lichaam haar eigen pijnstillers aan te maken zoals het pijnstillende hormoon endorfine.

 

Endorfine is het lichaamseigen gelukshormoon. Het vermindert stress, heeft een pijnstillend effect en geeft ons het gevoel van geluk!

 

Tijdens of na het sporten heb je misschien wel eens de runner's high gevoeld? Dit geluksgevoel komt door endorfine! Liefde, seks (yes je leest het goed), massage, meditatie en lachen stimuleren ook de aanmaak van endorfine en dat andere zeer belangrijke hormoon oxytocine. Allemaal tools die je ook tijdens jouw bevalling heel goed kunt inzetten!

 

De tens neem ik mee naar onze laatste afspraak (de massage) zodat je haar in huis hebt zodat je haar direct kan inzetten als de bevalling van start gaat. Dit wordt ook aangeraden, om de tens zo vroeg mogelijk in te zetten. In de set zit een duidelijke gebruiksaanwijzing, plakkers en extra batterijen. Let op: de tens kan niet gebruikt worden onder de douche of in bad!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.