Kraamzorg


Laat je dragen, ik draag je graag!


Eind november 2022 start ik met de opleiding tot kraamverzorgende! Ik kijk er erg naar uit om te gaan beginnen en om mij te verdiepen in de wondere wereld van de kraamzorg. Ik ga de opleiding volgen bij het ROC in Amsterdam en Marith Bakx zal mijn begeleider zijn (www.inliefdegeboren.nl). Marith werkt ook als kraamverzorgster en doula rondom haar woonplaats Purmerend. Zij is te vinden via www.kraamzorg1op1.nl.

 

Als tweelingmoeder zijnde heb ik mijn eigen ervaring met verpleegkundigen en kraamverzorgsters gehad. Na de geboorte van onze tweeling verbleven wij in totaal nog een week in twee verschillende ziekenhuizen. Eenmaal thuis hadden wij gelukkig nog recht op verlengde / uitgestelde kraamzorg. Die eerste weken waren hectisch en intens, maar ook zeer leerzaam en op momenten ontspannend. En dat kwam mede door de fijne kraamverzorgsters die ons toen thuis ondersteunden! Wat ik mij vooral herinner van de kraamverzorgsters zijn de maaltijden die met liefde voor ons werden bereid, de uitleg over hoe deze twee kleine mini mensjes te verzorgen en de borstmassage die ik kreeg toen ik stuwing had. Deze massage was zeer welkom en verlichtend! 

Het werk als kraamverzorgster wil ik gaan invullen volgens bovenstaande pijlers. Emotionele en praktische ondersteuning afwisselend, in overleg met de ouders. Met de vraag: ‘Waar hebben jullie behoefte aan?’ als leidend tijdens jullie kraamweek!


Woon jij in Amsterdam en ben je op zoek naar een kraamverzorgster die jou kan voorzien in doula support voor extra emotionele ondersteuning en verdieping?

Komen je wensen overeen of heb je interesse in kraamzorg via de pijlers in de afbeelding hierboven?

Of ben je zwanger van een tweeling en op zoek naar een kraamverzorgster met tweelingervaring uit eigen hand?

Ik ontmoet je graag voor een kennismakingsgesprek!

Liefs,

Marijn