REVIEWS!


Denise & Alain, 2022

Het fijnst aan Marijn als doula vond ik dat ze zo kalm en down to earth is. Marijn is een soort alles-in-1 doula die een fantastisch all-round pakket aanbiedt. Naast het informeren, luisteren, supporten, ondersteunen, masseren, fotograferen etc. wist ze er echt voor te zorgen dat ik met volle vertrouwen mijn bevalling ‘in ging’. Ik heb me geen moment zorgen gemaakt, en op precies de momenten waar ik me even afvroeg ‘en wat nu?’ hielp het om een sessie met Marijn te hebben die precies de relevante thema’s aankaart. Ik vond het ook heel chill hoe ze mijn partner zo bij alles betrok en dat hij ook kon luisteren naar gesprekken tussen Marijn en mij. Ze stelt precies de juiste vragen…over angsten, triggers, wensen, persoonlijke kwesties etc. Dit gaf mij nog meer vertrouwen dat Marijn en mijn partner het samen als mijn geboorte partners gingen rocken.

Ik heb, ondanks een medische rollercoaster bevalling, een super liefdevolle en mooie bevalling gehad waarbij ik me echt gesteund voelde door Marijn en mijn partner. Juist in het ziekenhuis vond ik het fijn om Marijn erbij te hebben omdat je in principe vrijwel aan je lot over gelaten wordt. Wat ook echt een mega plus was zijn de handen van Marijn. Die massage vlak voor de bevalling was zooo fijn en ook de aanrakingen tijdens de bevalling zelf! En natuurlijk de foto’s van de geboorte waar ik zo dankbaar voor ben. Ze zijn rauw en prachtig en Marijn zet je daarbij echt in je kracht.


Dionne & Jake, 2022

Thank you so much for being on this journey with us: for all of your wisdom, support, energy, love and care as we welcomed Zeb into the world. We will forever be grateful for your input (especially pushing D’s hips together for so long!).

Thanks for doing such a fab job on the photo’s too…they really captive the odyssey we went on for over 30 hours!

With biggest thanks & love!

Anouk & Dave

Wat was jij mijn rots in de branding toen ik monster-me was! Ik wil je ontzettend bedanken voor al je steun tijdens mijn bevalling. Jouw aanwezigheid, flexibiliteit, woorden, de tens en jouw tegendruk op mijn rug zijn voor mij en Dave heel erg waardevol geweest. Het was niet de droombevalling waar ik op hoopte, maar jij hebt hem een stuk dragelijker gemaakt. We zijn je eeuwig dankbaar.


Rebecca & Jorn, 2022

Ik ben je zo dankbaar! Je was zo een steun voor mij en je woorden en aanrakingen waren precies goed. Ik ben heel blij dat je erbij was en dat het allemaal zo goed is verlopen!


Johanneke & Maarten, 2022

Ze zeggen wel eens dat een keizersnede geen echte bevalling is…voor mij was dat het in ieder geval wel. 

Het is bizar om het mee te maken, misschien nog wel gekker om het nu weer te zien… Met dank aan de foto’s van Marijn kon ik de bevalling nog eens herbeleven. 

Je ligt daar en er gebeurd van alles. Je bent kapot van de aanloop er naar toe, maar ook zo blij dat je weet dat ze komt. 

Huid-op-huid tijdens de operatie ging bij mij niet zo lekker, dus mijn partner deed het huid-op-huid contact, wat eigenlijk ook zo fijn is voor de band tussen baby en de vader! 

Ik schrijf dit om mijn lieve doula te bedanken, Marijn je bent de beste!


Rieta & Jip, 2021

We hebben de begeleiding als zeer fijn ervaren. Als positieve aanmoedigende steun. Wat ik miste in het ziekenhuis (medische tweelingzwangerschap) kon ik bij Marijn vinden. En als ik weer ergens tegen aan liep in het ziekenhuis was zij er. Dat heeft een enorme positieve verandering gegeven aan het verloop van de zwangerschap.

Kraamvrouw met haar baby

Mijn partner vond het belangrijk om ook zo betrokken mogelijk te zijn bij het hele proces en de bevalling. Om alle ruimte te hebben voor vragen. Dit maakte hem zelfverzekerd en zo kon hij een mega steun zijn bij de bevalling. Ook dit heeft Marijn heel goed begeleid. Iedereen wist gewoon precies wat te doen, wat voor mij heel goed was. 

 

Marijn vroeg dingen aan het medisch personeel waar mijn partner en ik op dat moment niet aan dachten maar wat wel essentieel was. Ze gaf behulpzame suggesties toen de weeën volledig gestaakt waren. Ze heeft mijn niet te stoppen trillende benen onder haar hoede genomen, zodat dat geen zorg voor mij meer was. En ze is een poos een focus punt geweest voor mij tijdens de laatste heftige weeën. Ze heeft mijn voeten gemasseerd. Ze is er voor mijn partner geweest. Continue positief aanmoedigend, wat ik erg graag wilde. En wanneer ze een stap opzij moest doen voor medisch personeel dan deed ze dat ook.

 

Het was erg fijn dat Marijn langskwam in de kraamweek en dat we het over de bevalling konden hebben. Marijn heeft fantastische foto's gemaakt en het was heel bijzonder en intens dat terug te kunnen zien. Een waardevol bezit. Ook voor het verwerken van de bevalling.


Inga, 2021

Marijn her support meant a lot to me. I could not be given better support than I received. Marijn was very helpful and a perfect fit for me. I think I was prepared for giving birth enough. The labour process met my expectations, it was better than my previous experience.

I was able to experience the beauty of it. I am very happy about it.

Marijn was the main support point and her role was central for me.

Every woman should feel this support to have a successful delivery. I got both mental and physical support. I think that only a doula can give this support to you as they fully understand what is happening, what is about to happen, and what you are experiencing.

Baby geboren tijdens een keizersnede

She gave me a lot of new information about giving birth and the things I should consider and think about before the delivery. Helped with my birth plan. Reminded me that I should take care of myself, I had good guidance. After the birth she was very supportive, enquired how we were doing, if everything was in order. She was a good listener. I would definitely recommend Marijn to others!


Kayleigh, 2021

Als ongepland alleenstaande moeder te worden was het fijn om Marijn naast mijn zijde te hebben. Voor een luisterend oor, begrip, een compliment. En om samen over de zwangerschap en bevalling te kunnen praten. Dat ik centraal stond en we dit samen konden doen en onderzoeken was niet alleen gezellig maar gaf ook kracht!

 

Wat fijn was dat als ik vragen had of wilde bellen en Marijn even druk was dat ze meteen reageerde en aangaf dat ze om een bepaald tijdstip zou bellen zodat ze in alle rust de focus op het telefoongesprek en voor mij kon hebben in plaats van meerdere dingen tegelijk doen.

De ontspannende massage was erg fijn aan huis, ook dit is een goede aanvulling en connect goed met elkaar. Ook het aanvoelen van de juiste sfeer/ muziek was fijn.

 

Door de kennis die ik had opgedaan voelde ik mij zelfverzekerd maar ben ik er altijd nuchter in blijven staan. Het kwam hoe het kwam en wanneer het kwam en op dat moment zou ik schakelen nav de situatie. Ik had enige achtergrond-informatie maar geloofde erg in het oerinstinct van mijzelf en dat kwam ook uit. Erover praten met Marijn en dingen uit te zoeken heeft wel geholpen het process te begrijpen en alle verschillende kanten van een geboorte in te zien.

Toen Marijn aankwam bij mij thuis kon ik nog aangeven wat ik nodig had, zodat ik daarna mij volledig kon overgegeven aan het geboorte proces. Toen ik in bad zat heeft ze water over mijn rug gegooid wat erg fijn was en ze sprak soms lieve woorden toe, maar Marijn voelde super goed aan dat ik weinig nodig had en erg in mijn eigen bubbel zat en juist daardoor was het een fijne aanvulling tijdens de bevalling. Het geboorteproces voldeed meer als ik had verwacht en gaf zoveel kracht dat het zo ‘makkelijk’ ging en ik de weeën zo goed kon opvangen.

 

Echt een fantastische aanvulling dat Marijn foto’s kan maken, dit heb ik als erg waardevol ervaren! Die foto’s zijn waardevol en ik ben blij dat Marijn dit heeft weten vast te leggen, zowel van mijn zwangerschap op de uitgerekende datum als tijdens de bevalling. Ook heel erg waardevol dat Marijn het geboorteverhaal heeft geschreven en op heeft gestuurd samen met de tijdlijn. Die tijdlijn is voor mij erg belangrijk geweest en heeft erg geholpen om te beseffen hoe snel alles echt ging.

 

Ik heb Marijn als een hele fijne, begripvolle doula ervaren. Ze is erg goed in zichzelf aanpassen en aanwezig zijn zonder dat je het door hebt. Ze past zich erg goed aan! 

En super attent om nog een kleinigheidje te ontvangen tijdens het afrondende gesprek!


Guusje & Flynn, 2021

Marijn heeft me samen met mijn caseload verloskundige heel erg geholpen om te durven dromen over een thuisbevalling. Het was fijn dat Marijn er bij alle gesprekken met de verloskundige bij was. Zeker omdat de verloskundige er uiteindelijk niet bij kon zijn vanwege een covid-besmetting was dat erg waardevol. Ze heeft me echt geholpen om verder te denken over wat ik graag zou willen, behalve gezond en veilig bevallen.

 

Ze gaf nooit haar eigen perspectief maar stelde vragen en stuurde me artikelen en informatie die aansloot bij mijn vraagstukken. Dat was heel fijn want daardoor ging ik zelf ook nog meer zoeken naar antwoorden op de vragen waarvan ik dacht dat ze moeilijk te beantwoorden waren. Zo kon ik mezelf overtuigen van mijn beslissing en ging ik rustig de bevalling in.

Bij mijn eerste bevalling was Marijn ook aanwezig, dus ik wist dat ze een grote steun voor me zou zijn. Nu ze ook nog getraind was als doula was dat alleen nog maar meer. Zeker in de dagen in aanloop naar de bevalling heeft ze me heel erg geholpen, ook met de sterke pijn aan mijn galblaas en de valse starten die die dagen tekenden.

 

Ze was er helemaal voor mij, waardoor Flynn zich kon concentreren op onze dochter en het bad. Ik ben echt heel trots en blij dat ik het helemaal met Marijn heb kunnen doen. Marijn heeft ook op de juiste momenten besloten de verloskundige op te roepen. Zonder haar was dat waarschijnlijk erg laat gebeurd.

Marijn was heel ondersteunend en rustig. Ze was echt mijn anker in de bevalling. Ik ervaar het alsof ik het helemaal samen met haar gedaan heb, het laatste stukje met z’n drieen met vk Marleen met wie ze ook echt goed kon samenwerken. Omdat Marijn een mondkapje moest dragen moest ze heel veel met alleen haar ogen doen, maar dat ging heel goed!

We hebben goed contact gehouden tijdens de kraamperiode en samen teruggekeken op de bijzondere ervaring die de bevalling was. Het ontvangen van het geboorteverhaal was heel ontroerend. Heel fijn om dat te hebben. Ook de aantekeningen die ze maakte en vooral DE FOTO’S... Zo mooi!