De Kraamdoula | De Tweeling Doula


Oliver & Nova

Mijn naam is Marijn, afgeleid van het woord mare, wat in het Latijn zee betekent. Geboren en getogen in Zandvoort, om de hoek van de duinen en het strand, de liefde voor de zee en het water diep in mij geworteld.

Ik ben moeder van een tweeling. De reis van vrouw naar moeder was intens. Intens mooi en intens zwaar op sommige momenten. Mede door mijn tweelingzwangerschap en de geboorte van Oliver & Nova heb ik besloten om doula te worden. Omdat ik andere vrouwen en hun partners wil ondersteunen tijdens hun geboorte avontuur.

Doula opleiding 

Tijdens mijn doula opleiding heb ik 4 prachtige en intense bevallingen mogen meemaken. Van een badbevalling thuis tot een spoedkeizersnede op de OK. Ik heb single mommy’s ondersteund en een tweeling geboren zien worden. Na elke stage werd dat vuur nog meer aangewakkerd. De energie en liefde die ik voel wanneer ik een zwangere vrouw ondersteun tijdens de bevalling, het beste voor haar wil en de mooiste foto’s voor haar wil maken, dat is mijn drijfveer!


Portretfoto van Doula Marijn

The show must go on!

Voordat ik doula werd, werkte ik als freelancer in de film & televisie industrie als Production Designer. Ik ontwierp filmsets, zocht rekwisieten en gaf leiding aan het art department. Een zeer creatief en intens beroep, waarbij er 24/7 een beroep op je kan worden gedaan, want the show must go on! Die 24/7 on call staan voor jou als jij de 38 weken bent gepasseerd is voor mij dus geen enkel probleem!

En mijn liefde voor het beeld neem ik nu mee in mijn doulaschap, namelijk als geboortefotograaf.

 

Tijdens mijn eigen gentle sectio in 2017 hadden wij het geluk dat een verpleegkundige op de OK amateurfotograaf was. Zij heeft 1 van Tim zijn fototoestellen (Tim is cameraman en had er 2 meegenomen, just to be sure) overgenomen en prachtige foto’s gemaakt die wij nog steeds koesteren. Daarom zit er standaard geboortefotografie in mijn doulapakket, ik gun iedereen prachtige geboortefoto’s!


Happy places

Naast lange zomerdagen doorbrengen op het strand met mijn gezin en familie, houd ik van lang dineren met vrienden of een avond dansen met vriendinnen.

 

Een helder hoofd en nieuwe energie doe ik op door middel van kickboksen en Thai boksen (Muay Thai) bij mijn club Boogieland in Amsterdam Noord. Een sauna bezoek en massage vind ik ook ultiem ontspannend!

 

Heel gelukkig word ik ook van een avond zingen met één van mijn beste vriendinnen. Al van kinds af aan luister ik graag naar muziek. Ik houd van allerlei soorten muziek; van Rock ‘n Roll, Soul en Country tot Rock, Jazz, Hiphop en wereldmuziek. Als je een ontspanningsmassage van mij ontvangt, zorg ik ook zeker voor fijne muziek!

Wonend in Amsterdam geniet ik met volle teugen van alles wat deze mooie stad te bieden heeft. Het kunnen zijn wie je bent, de diversiteit en de openheid.

 

De zee is gelukkig nooit ver weg, want het strand en de zee zijn mijn ‘happy places’.

Portretfoto van Doula Marijn

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en te ondersteunen tijdens deze bijzondere periode in jullie leven!